FØRSTE besøk hos tannlegen

For bestilling av tannlegetime ring 69 14 57 55

Forebygge tannplager

Grålumtannlege Sarpsborg-1Det viktigste innenfor tann- og munnhuleproblemer, er den forebyggende behandlingen, det vil si de tiltak man gjør for å unngå problemer. Regelmessige besøk hos tannlege er svært viktig fordi man oftest ikke oppdager hull, fyllinger som er defekte, tannkjøttsykdom eller slimhinnelidelser selv. Vi anbefaler at du går jevnlig til kontroll, slik at eventuelle tann-og munnhuleproblemer oppdages på et tidlig tidspunkt. Dermed kan behandlingen oftest bli enklere og mindre omfattende.

Helseskjema

På venterommet vil du få tildelt et HELSESKJEMA, det er viktig at du fyller ut dette så nøyaktig du kan da det er sammenheng mellom din generelle helse og tannhelsen. En del medisiner kan påvirke tannhelsen, det samme gjelder enkelte sykdommer. Det er viktig at vi får kunnskap som setter oss i best mulig stand til å ivareta dine tenner.

Første undersøkelse hos tannlegen

Vi undersøker tennene, først klinisk og røntgenologisk, deretter fjerner vi bakteriebelegg (plakk) og tannstein. Vi vil om nødvendig, gi informasjon, instruksjon og opplæring i hvordan pasienten best ivaretar sin egen tannhelse.

Trygderefusjon for tannbehandling

Grålumtannlegene har oppgjørsavtale med HELFO. Enkelte sykdommer kan gi mulighet for TRYGDEREFUSJON. Mer info om hvilke sykdommer som gir refusjon, finnes på HELFOs hjemmesider.

Angst

Dersom du har ANGST for tannbehandling, er det veldig viktig for oss at du forteller oss dette, slik at vi kan ta særlige hensyn.

Standard tannbehandling

Vi fjerner BAKTERIEBELEGG (plakk) og TANNSTEIN ved første besøk hos oss.