Grålumtannlegene Sarpsborg

Ny pasient

Trygg og moderne tannklinikk, tilrettelagt for funksjonshemmede, i Borgbygget på Grålum, Vesterheimveien 2.

Man-Tors 8.00 - 15.30Onsdag 8.00 - 17.00Fredag 8.00 - 14.00

Vesterheimveien 2, Sarpsborg, Grålum

69145755

Informasjon til nye og gamle pasienter

Under har vi samlet informasjon og svar på spørsmålene vi får fra nye og gamle pasienter. Har du andre spørsmål ring oss gjerne på 69145755 eller send en mail til post@graalumtannlegene.no.

Hva må jeg passe på før jeg besøker tannlegen?

Det viktigste innenfor tann- og munnhuleproblemer, er den forebyggende behandlingen, det vil si de tiltak man gjør for å unngå problemer. Regelmessige besøk hos tannlege er svært viktig fordi man oftest ikke oppdager hull, fyllinger som er defekte, tannkjøttsykdom eller slimhinnelidelser selv.

Hvor ofte må jeg gå til kontroll hos tannlegen?

Vi anbefaler at du går jevnlig til kontroll, slik at eventuelle tann-og munnhuleproblemer oppdages på et tidlig tidspunkt. Dermed kan behandlingen oftest bli enklere og mindre omfattende.

Godt renhold, kost med redusert sukkermengde og fluortilskudd vil forebygge.

Hva skjer ved første besøk hos tannlegen?

Vi undersøker tennene, først klinisk og røntgenologisk, deretter fjerner vi bakteriebelegg (plakk) og tannstein. Vi vil om nødvendig, gi informasjon, instruksjon og opplæring i hvordan pasienten best ivaretar sin egen tannhelse.

Har jeg rett på trygderefusjon for tannbehandlingen?

Grålumtannlegene har oppgjørsavtale med HELFO. Enkelte sykdommer kan gi mulighet for trygderefusjon. Hvor mye man får i refusjon vil variere, og man må som regel betale en egenandel selv. Vi gir deg prisoverslag på behandlingen som eventuelt må gjøres.

For deg betyr det at du slipper å betale hele honoraret til tannlegen, da støndadsbeløpet fra Helfo betales direkte til tannlegen.

Mer info om hvilke sykdommer som gir refusjon finnes påHELFOs hjemmesider

Jeg har angst for tannlegen. Hva kan dere hjelpe med?

Dersom du har ANGST for tannbehandling, er det veldig viktig for oss at du forteller oss dette, slik at vi kan ta særlige hensyn.

Det er normalt å være litt urolig før man skal til tannlegen. Vi har lang erfaring med å behandle engstelige pasienter, og kan vise til gode resultater. Mange pasientene som opprinnelig var engstelige, føler seg i dag trygge i situasjonen. Vi har lang og god erfaring med bruk av beroligende medikamenter ved tannbehandling, disse kan IKKE kombineres med bilkjøring.

Jeg har sykdommer tannlegen må vite om

På venterommet vil du få tildelt et helseskjema, det er viktig at du fyller ut dette så nøyaktig du kan da det er sammenheng mellom din generelle helse og tannhelsen. En del medisiner kan påvirke tannhelsen, det samme gjelder enkelte sykdommer. Det er viktig at vi får kunnskap som setter oss i best mulig stand til å ivareta dine tenner.

Hvor kan jeg parkere når jeg skal besøke tannklinkken deres?

Det er gratis parkering rett utenfor tannklinikken. Klinikken er tilrettelagt for at bevegelseshemmede skal kunne besøke tannklinikken, da vi holder til i første etasje.

Jeg må ta buss for å besøke tannklinikken

Det er bussholdeplass rett utenfor tannklinikken, og en rekke bussruter som går forbi klinikken.

Hva inngår i standard tannbehandling?

Vi fjerner bakteriebelegg (plakk) og tannstein ved første besøk hos oss.

Vi er her for å hjelpe deg når eller før du trenger tannlegetjenester. Bestill time i dag