Grålumtannlegene Sarpsborg

Fyllingsterapi

Trygg og moderne tannklinikk, tilrettelagt for funksjonshemmede, i Borgbygget på Grålum, Vesterheimveien 2.

Man-Tors 8.00 - 15.30Onsdag 8.00 - 17.00Fredag 8.00 - 14.00

Vesterheimveien 2, Sarpsborg, Grålum

69145755

Fyllingsterapi Grålumtannlegene

Når hullet i en tann strekker seg inn i tannbeinet (dentinet), må man reparere ved å legge en fylling. Les mer om under vi i Grålumtannlegene kan hjelpe deg.

Tannfargete fyllingsmaterialer (kompositt) kaller vi ofte “plast-fyllinger”, denne typen fylling er myk når den legges på plass i tannen, og herder ved at man lyser på den med et sterkt blått lys.

Hvor lenge varer en tannfarget fylling:;

Kroner kan være laget helt av keramiske materialer (porselen) eller av en kombinasjon mellom gull og porselen, disse vil vi velge når tannen er så skadet at den ikke kan repareres med en vanlig fylling.

Bro kan også lages helt av keramiske materialer (porselen) eller av en kombinasjon mellom gull og porselen, en bro er en tannerstatning som kan brukes for å erstatte èn eller flere tenner som måtte mangle.

Stift/Krone – av og til knekker en tann i nivå med tannkjøttet. Dersom tannen er rotfylt, er det mullig å bygge den opp ved å montere en støpt (spesialtilpasset til tannen) stift i tannen.

Tannimplantater er en erstatning der også roten har gått tapt. Det festes en kunstig tannrot, en liten skrue laget av titan, til kjevebeinet ved hjelp av en liten operasjon. Den kunstige tannroten må få noen uker til å gro fast i kjevebeinet, deretter lages det en porselenskrone som festes til denne tannrots-erstatningen. Moderne implantatbehandling er en sikker og trygg behandling, behandlingen strekker seg over flere uker og krever mange tannlegebesøk.

Implantatbehandling er aktuelt når man skal erstatte:

  • avhenger av fyllingens størrelse og plassering på tannen; en liten fylling som er lett å holde ren vil holde lengre enn en fylling det er vanskelig å holde ordentlig ren.
  • bittforhold; om man gnisser eller presser tenner utsettes både de og fyllingene for store krefter og vil ha kortere levetid.
  • tannlegens evne til å legge en god fylling en av stor betydning.
  • en tann, man unngår å slipe ned nabotennene til en vanlig bro, særlig aktuelt der nabotennene er uten fyllinger eller hull fra før
  • flere tenner, man kan operere inn flere skruer og lage en porselensbro festet til disse
  • erstatte alle tennene i kjeven, flere skruer kan danne feste for en større bro eller helprotese