Grålumtannlegene Sarpsborg

Rotfylling

Trygg og moderne tannklinikk, tilrettelagt for funksjonshemmede, i Borgbygget på Grålum, Vesterheimveien 2.

Man-Tors 8.00 - 15.30Onsdag 8.00 - 17.00Fredag 8.00 - 14.00

Vesterheimveien 2, Sarpsborg, Grålum

69145755

Rotfylling Grålumtannlegene

Tannverk er en hyppig grunn til at mange pasienter oppsøker tannlegen. Smerter i tennene kan skyldes en rekke årsaker, behandlingen innebærer at hulrommet midt i tannen renses og fylles. Les mer under om hvordan vi i Grålumtannlegene kan hjelpe deg.

Rotfylling – midt inne i tannen er det et hulrom med nerver og blodkar (PULPA). Når man skal rotfylle en tann så innebærer det at pulpa renses bort og erstattes med en gummiplugg som festes til rotkanalveggen med et lim, behandlingen tar sikte på forsegle rotkanalen så den holdes fri for bakterier.

Mislykket rotfylling – en rotfylt tann er mer utsatt for å sprekke og knekke enn en ikke-rotfylt, frisk tann. Dersom rotfyllingen blir utsatt for bakterier over tid kan man få en ny infeksjon med det resultat at rotfyllingen må gjøres om. Det er veldig viktig å kontakte tannlege raskt dersom deler av en rotfylt tann knekker av. Det er tidkrevende og kostbart å gjøre rotbehandling om igjen .

Rotspissamputasjon – av og til får man ikke kontroll på infeksjonen etter vanlig rotbehandling (endodonti), og i slike tilfeller kan en mulighet være å kombinere behandlingen med et kirurgisk inngrep hvor rotspissen fjernes.